Izaberite uslugu za vas
Ponuda usluga
Osteopatija

Osteopatija je komplementarna znanstvenoj medicini, ali predstavlja specifičnu filozofiju i način razmišljanja u cilju boljeg funkcioniranja organizma u cjelosti. Pronalazi uzroke koji narušavaju njegovo funkcioniranje.

Manualne terapija

Manualna terapija definira se kao postupak kod kojeg se rukama, direktnim kontaktom sa tijelom liječe zglobovi i/ili meka tkiva. Primjenjuje se točno određena, konkretno usmjerena sila ruku na tijelo u cilju poboljšanja mobilnosti.

Fizikalna terapija

Metoda koja se koristi prilikom problema koji ograničavaju kretanje, pokret i otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti. Njenom primjenom ublažavamo bol, poboljšavamo funkcioniranje.

Skolioza

Skolioze dijelimo na funkcionalne i strukturalne. Kod funkcionalnih skolioza nema patoloških promjena te kao takve ne zahtijevaju poseban tretman no to nikako ne znači da ih možemo zanemariti.

Bobath tehnika

Bobath koncept predstavlja holistički i individualni terapeutski pristup. Kod osoba s neurološkim problemima pomaže poboljšati njihove sposobnosti kretanja pomoću funkcionalnog pokreta. Pacijenti ponovo uče kako uspostaviti normalan pokret i držanje tijela.

DNS vježbe

Dinamička neuromuskularna stabilizacija, poznatija kao DNS, je manualni i rehabilitacijski pristup za optimiziranje sustava za pokretanje i bazirana je na znanstvenim principima razvojne kineziologije te integraciji principa neurofiziologije i biomehanike.

Schroth metoda

Cilj Schroth metode jest zaustavljanje progresije postojećih krivina i njihova korekcija, povećanje vitalnog kapaciteta pluća, smanjenje boli uzrokovano skoliozom, poboljšanje posture, te osposobljavanje pacijenata da održe postignutu korekciju.

Kaltenborn

Manualna terapija po Kaltenborn/Evjenth pristupu je dio mišićno koštane fizioterapije. Takav pristup sastoji se od specifičnog pregleda i terapije zglobova, mišića i perifernih živaca. Osmislili su ga norveški fizioterapeuti Olaf Evjenth i Freddy Kaltenborn 

Manualni tretman

Myofascial release (MFR) je tehnika manualne terapije koja se koristi u rehabilitaciji kroničnih bolova u mišićima i zglobovima kao i za poboljšanje pokretljivosti, fleksibilnosti, cirkulacije krvi i limfe uzrokovanih zatezanjem fascije.

Tretman i pregled

Profesionalno promatranje tijela i njegove potrebe za pokretljivošću od strane fizioterapeuta, čini osnovu za utvrđivanje fizioterapeutske dijagnoze i strategije intervencije, i ono je uvijek isto bez obzira na institucije u kojima se praksa provodi. 

Tretman lica i tijela

Vjerujemo da je prirodna ljepota već u nama samima i da se reflektira kroz naš karakter, kroz tjelesnu ravnotežu. No svjesni smo i sitnih nepravilnosti na tijelu, problematika kože lica i tragova starenja koji mogu narušiti taj osjećaj potpune sreće i zadovoljstva.

Depilacija

Metodu depilacije s hladnim voskom nalazimo u obliku patrona ili gotovih traka na kojima se nalazi vosak.  Prirodna mješavina šećera, limuna i vode predstavlja šećernu pastu.  Preporučuje se kod osjetljive i suhe kože.